1 mar. 2013

Hello, March

Hello Spring

Dragă martie, de ce eşti atât de grăbită, de ce nu ai lăsat să mai fie iarnă şi zăpadă măcar puţin?

Întotdeauna am detestat gerul iernii, tânjind către mângâierea binefăcătoare a primăverii, şi totuşi anul acesta este pe dos. Iarna înseamnă linişte, amorţire şi continuitate în timp. Este ca un somn dulce  care te ţine închis în tine, fără a modifica starea exterioară a lucrurilor. Primăvara, dimpotrivă, aduce cu ea noutate şi dinamism, împingându-te către schimbare.

Avusesem înainte multe zile de falsă primăvară, când strălucirea soarelui era rece şi înşelătoare, şi totuşi astăzi soarele a strălucit mai tare decât de obicei, topind inimile îngheţate şi orice altă urmă a anotimpului alb. A fost o zi luminoasă şi blândă, exact aşa cum ar trebui să fie ziua de 1 martie. Şi atunci de ce nu pot să mă bucur pe deplin de primăvară? Nici eu nu mai ştiu ce simt, e un gol în mine pentru toţi anii care m-au ocolit, pentru toate momentele frumoase care ar fi putut să fie, dar nu s-au materializat. De aceea, dragii mei, străduiţi-vă să valorificaţi la maxim fiecare clipă care vi se oferă, să învăţaţi zilnic ceva nou şi în acelaşi timp să fiţi atenţi la toate lucrurile mici care trec neobservate.

Nu credeam că primăvara va veni atât de repede, dar iată-mă aici, la doar un pas distanţă de o nouă etapă a vieţii, de vara care rupe prietenii şi separă destine, schimbând copilul de odinioară într-un om mare şi forţându-l să apuce pe un anume drum. Sper măcar ca primăvara să facă aşteptarea mai dulce şi mai uşoară, să alunge grijile din suflet şi să le umple în schimb cu gânduri pozitive şi aspiraţii pentru viitor.

Vouă, celor care îmi sunteţi mereu aproape chiar şi de la distanţă, vă doresc să savuraţi din plin această primăvară, şi să primiţi de la ea ceea ce e mai cu folos pentru fiecare în parte. Sănătate, prosperitate, încredere, iubire, câte puţin din toate sau ceva mai mult, după cum vrea inima fiecăruia. Nu uitaţi că primăvara nu vine doar din natură, ci şi din gând, este reîntoarcerea la starea de inocenţă şi curăţie care caracterizează omul de la începuturi.


12 comentarii:

  1. Multumim pentru urari! Sa ai o primavara frumoasa! ^^ Eu ma bucur ca a plecat iarna. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce frumoasa este melodia!
    Iti doresc o primavara ca-n povesti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc, Teodora! Mă bucur că ţi-a plăcut Spring Time, Yiruma are nişte melodii de pian foarte frumoase. :)

      Ștergere
  3. Vai,ce urări minunate ne-ai adresat!Mii de mulţumiri!:D
    La fel şi ţie \^o^/

    RăspundețiȘtergere
  4. Cat de draguta poate fi melodia!! <33 Yiruma are niste melodii incredibile...

    Iti doresc o primavara cat mai frumoasa si sa fii inconjurata de tot ce-ti doresti!

    Ella

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aceleaşi urări de bine. Mulţumesc pentru vizită! >:D<

      Ștergere
  5. O primavara insorita, Raluca! E sunt in al noualea cer cand vine primavara, desi pana acum a fost o primavara mai mult calendaristica. Temperaturile au fost destul de mici iar soarele cam hamis :( Vor fi si zile mai bune. Si mie imi pare destul de rau ca termin liceul si ca vom fi imprastiati de soarta care incotro dar si mai incolo vom lega alte prietenii, poate mai de durata.Trebuie sa gandim pozitiv, sa ne gandim ca vom merge pe drumul pe care ni-l alegem si sa ne bucuram de fiecare moment din ultimul an de liceu, chiar si de emotiile bacului. Bafta! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hmm, adevărat, şi acestea vor fi amintiri frumoase într-o zi. Până atunci însă, e greu să priveşti totul cu detaşare.

      Ștergere
  6. Îţi doresc o primăvară minunată! Nu a venit acest anotimp în adevăratul sens al cuvântului însă la cât de repede trece timpul ne vom trezi imediat în mângâierea soarelui cald. Nici eu nu vroiam să vină chiar aşa repede martie întrucât mă aşteaptă o perioadă mai grea însă vom trece cu bine peste asta. Succes şi ţie!
    Foarte frumoasă melodia! Mă mir că nu ştiam de ea. Yiruma este un geniu! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc Simona, sper ca lunile următoare să aducă o vreme plăcută care să compenseze. Mult succes şi ţie în tot ce te aşteaptă!

      Ștergere