1 sept. 2013

September... go away

Pe bune, Septembrie. Pleacă. Nu te-am chemat eu și nici nu eram nerăbdătoare să te văd. De ce trebuie să vii și să strici tu totul?

După cum v-ați dat seama, venirea toamnei nu mă entuziasmează deloc. Vacanța mea a fost mai mult pe bucăți. Iunie= învățat, iulie= bac+ înscriere+ admitere+ confirmarea locurilor. August a fost singura lună ok, iar de acum încep din nou pregătirile și emoțiile. 

În tot acest timp am avut senzația că nimic nu s-a schimbat. Că la toamnă voi intra din nou pe porțile școlii, mă voi așeza în banca în care am stat timp de trei ani și totul va decurge ca de obicei. Acum realizez că nimic nu se mai întoarce. Nu pot să cred că în mai puțin de o lună voi fi într-un loc diferit, cu oameni diferiți și studiind materii cu denumiri pompoase de care nu am mai auzit până acum. Nici gândul că vara viitoare aș putea să lucrez nu prea mă încântă. Mi-ar plăcea să-mi controlez viața cu o telecomandă și să o derulez direct la partea în care am deja o slujbă stabilă și o familie. Să fii pe punctul de a-ți lua viața în propriile mâini nu e deloc cool.

Nu am reușit să respect în totalitate lista de lectură și nici să fac prea multe chestii deosebite vara asta. Fără prietenii care au tras de mine și m-au scos la plimbare prin împrejurimi, probabil că aș fi stat non-stop închisă în casă. Ați observat cum în timpul școlii, chiar dacă avem o mulțime de sarcini, reușim să ne mobilizăm și să valorificăm mai bine puținul timp liber? Poate că noul an școlar va aduce o îmbunătățire în această privință.

Voi cum vă simțiți spre final de vacanță? Vă pare rău că se termină sau vă bucurați că vă veți revedea colegii? Dacă v-ați propus ceva pentru vacanță și nu ați reușit, acum e timpul de recuperat. Septembrie, nu te mai grăbi...

Hogwarts

20 de comentarii:

  1. Eu sunt doar tristă pentru că vine toamna, pentru că nu-mi place toamna, mie îmi place căldura, iar vara asta a fost chiar ok, adică a fost cald, dar nu a fost canicula de anul trecut, ceea ce a fost foarte ok.
    Să înțeleg că ăsta va fi primul tău an de facultate din ce ai scris mai sus. La mine e al doilea și sunt oarecum curioasă de cum o să mi se pară prin comparație cu primul, dar mai e o lună, deci e ok, deși m-am cam plictisit vara asta, că nu am reușit să-mi găsesc nimic de lucru, dar asta e. Poate la anul voi avea mai mult noroc.
    Mult succes în noul an :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci! Nici mie nu-mi place frigul, vara mă simt în elementul meu. :)
      Ei bine, măcar te-ai odihnit. Cine știe când vom mai prinde o vară întreagă? :*

      Ștergere
  2. Of, nici eu nu l-am chemat pe Septembrie. Zău așa, pleacă de aici! :)) Vara asta a trecut prea repede.. :-<

    RăspundețiȘtergere
  3. :( Oh..mie îmi place luna asta!E luna în care m-am născut :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh, păi, septembrie ar fi o lună frumoasă, dacă n-ar marca începerea școlii. :(
      La mulți ani în avans! :*

      Ștergere
  4. Bună, Cristina! Să știi că îți urmăresc deja blogul de mai mult timp.
    În orice caz, merci că ai trecut pe aici. :D

    RăspundețiȘtergere
  5. :< Mă îngrozeşte gândul că mai este puţin-puţin şi începe şcoala :(.
    Ah, şi vin şi temperaturile scăzute. Nooo, mă acomodez aşa de greu...
    Vai, aşa e! în timpul şcolii am mai puţin timp liber, mult mai puţin, şi totuşi sunt mai întreprinzătoare decât sunt în vacanţă...

    Mult succes în acest prim an de facultate! ^^

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc! :* Și eu mă acomodez greu la frig. Continui să păstrez vestimentația de vară, chiar dacă asta înseamnă să stau zgribulită și cu pătura pe mine. :D

      Ștergere
  6. Eu sincer sunt foarte curioasa de facultate, e o provocare e ceva ce n-am mai facut si desi nu e ceea ce-mi doream, unde am ajuns acum suna totusi binisor. Cu toate acestea eu sper intr-o minune si visez sa ma repun pe drumul care imi va indeplini visul de a ajunge actrita (suna atat de copilaros,nu?). N-ar trebui sa-ti fie teama, sa ai emotii e normal, dar teama nu, mai ales ca ai ajuns unde ai vrut. :) Multa bafta, desi pana incepe "ne mai" vorbim noi. ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Baftă și ție, Bia! Nu știu cum va fi din octombrie, dar vreau să continui să stau pe blog și să țin legătura cu voi. Facultatea (sau primul an, cel puțin) va fi într-adevăr o mare provocare. Nu e doar teama de facultate, ci și de profesori, de volumul de materie, de a prinde loc într-un cămin bun și de a nimeri cu niște colege drăguțe de cameră. Eu sunt o fire individualistă și îmi place ordinea, viața de cămin nu e deloc pentru mine. Din nou îți spun ce norocoasă ești să faci facultatea în propriul oraș. Nu e nimic greșit să visezi, dar mai sigur e să îți faci un plan de acțiune - te gândești să te înscrii din nou la această facultate sau să încerci pe cont propriu?

      Ștergere
    2. Momentan planuiesc sa incep si sa termin jurnalismul si poate, printr-o minune, se va reface clasa de actorie si in facultatea din Oradea. Atunci nu-mi pasa cine ce zice :))
      Si mie mi-ar fi fost putin teama de camin, mai ales pentru ca sunt copil unic si n-am impartit casa decat cu proprii parinti. Poate fi o provocare, ca intr-o tabara. Curaj! :D

      Ștergere
  7. Eu sunt de la "cât se poate de tristă" în jos. Vreau să fie toamnă, dar nu vreau la liceu. Nu îmi e dor să stau în bancă 6 sau chiar 7 ore din zi. Nu îmi e dor să fiu stresată din cauza notelor sau a gălăgiei insuportabile pe care mult prea iubiţii mei colegi o fac. Nu îmi e dor de imaturitatea lor şi creieraşul de care dau dovadă că nu-l au.
    Prefer să stau acasă şi să fac tot ce-mi place mie. Să citesc, să lenevesc, să compun, să visez cu ochii deschişi, să dorm, să cânt şi să mă holb la perete ca şi când aş vedea ceva interesant.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cândva, oricât de ciudat pare acum, să știi că îți va fi dor de chestiile astea. Întotdeauna se poate și mai rău, și atunci îți dai seama că lucrurile poate nu erau atât de grele în trecut. Dar desigur că între școală și vacanță, mereu vacanța va fi de preferat. :D

      Ștergere
  8. Nici eu nu vreau sa inceapa scoala.Intr-adevar,nu mai sunt boboaca asa ca deja mi s-a acrit de liceul ala dar cred ca singurul lucru care ma bucura e ca imi revad prietenele pentru ca nu prea am apucat sa ies cu ele vara asta.Ah,si mi-e dor si de diriga care ma lauda ca imi fac tot timpul temele,invat,citesc si scriu povesti.In rest,nu vreau sa vad pe nimeni :)) Dar mai sunt doua saptamani *cries*

    RăspundețiȘtergere
  9. eu sunt foarte incantata :)) urasc caldura, ma indispune complet. si imi place faptul ca acum se da drumul la haine frumoase si calduroase, la culori frumoase, la chiuluri de la facultate si la placeri mai mari in fiecare carte (e cu totul altceva cand n-ai timp sa citesti - alea 20 de pagini conteaza mult mai mult)

    RăspundețiȘtergere
  10. Şi eu sunt tristă pentru că se termină vacanţa :(. Am trecut şi eu prin perioada bac-facultate şi ţin minte că a trecut extrem de repede timpul liber...până şi acum am senzaţia că s-au evaporat repede zilele libere. Nu sunt prea entuziasmată de apropierea noului an şcolar. Toamna nu mă deranjează atât de mult pe cât mă deranjează apropierea unui nou început: masterul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar că s-au evaporat! :(
      Ei bine, mult succes, Simona! Să fie un început bun pentru amândouă! :*

      Ștergere