19 aug. 2014

Pălăvrăgeală+ Reduceri la Elefant+ Tag: Summer in a bag of books

Heya tuturor. Pentru început aș vrea să-mi cer scuze pentru absența mea din ultimul timp. Acesta e un post pe care ar fi trebuit să-l scriu în urmă cu vreo două-trei săptămâni, când am decis să mă reapuc de blogging, dar cumva nu mi-am găsit cuvintele. Timp de vreun an am fost ocupată cu facultatea(urmez Literele și Informatica) și nu am mai scris nimic aici. Nu pot spune că învățatul mi-a consumat tot timpul liber, însă a durat ceva timp până să mă acomodez cu schimbarea de mediu. Apoi au apărut în viața mea persoane care mi-au ocupat atât timpul, cât și mintea, și o perioadă nu am putut să mă desprind din această stare. Acum știu că acest lucru e greșit și că nu ar trebui niciodată să ne lăsăm personalitatea să fie modelată după altcineva. Îngijiți-vă întotdeauna de voi, practicați hobby-ul care vă aduce plăcere, oricât de greu ar fi, nu renunțați la ceea ce vă definește.

Îmi aduc aminte că acum un an îmi făceam tot felul de griji referitoare la viitorul meu, la viața de student. Am descoperit că erau nefondate. Dacă trec pe aici persoane din anii terminali de liceu, sunt deschisă la întrebări despre Universitatea din Iași, despre materii și procesul de admitere, sau despre viața de student în general.

Tag: Summer in a bag of books

În altă ordine de idei, zilele trecute am primit acest tag drăgălaș de la Bianca Ioana, căreia îi mulțumesc foarte mult. ^_^


Reguli:
- selectaţi în tag cărți citite recent (în ultimii 1-2 ani);
- incorporaţi în postare imaginea tag-ului;
- dați tag-ul mai departe.

*sigh* Și eu care voiam să selectez cărțile de basme de când eram mică, dar fie, să-i dăm drumul!


1. Drumul către mare: o carte pe care ai așteptat de mult să o citești. 
Sub aceeași stea de John Green. Nu pot descrie entuziasmul pe care îl aveam când am cumpărat-o. După toată așteptarea, m-a dezamăgit puțin, dar tot mi se pare o carte foarte bună.

2. Răsărit de soare: cartea la a cărei lectură abia așteptai să te întorci după ce te trezeai dimineața. 
Cele nouă chipuri ale inimii de Anita Nair. Superbă!

3. Apus de soare: o carte pe care ai stat să o citești noaptea. 
Domnișoara Christina de Mircea Eliade. O carte care se citește cel mai bine noaptea.

4. Perla din scoică: o carte de la care nu aveai mari așteptări, dar pe care ai considerat-o excepțională după ce ai terminat-o. 
Hmm... Doamna Bovary de Gustave Flaubert, să zicem.

5. Arsură de soare: o carte care te-a enervat rău, cu care ai avut o experiență neplăcută. 
Hmm... nu cred că am avut niciodată o carte care să mă enerveze. Am abandonat multe cărți până acum, dar nu neapărat pentru că nu mi-au plăcut. Desigur, am urât aproape toate manualele de la facultate, dar astea nu se pun ca literatură.

6. Valurile mării: o carte care a fost multă vreme pe val și care ți-a plăcut și ție. 
Exerciții de echilibru de Tudor Chirilă(recenzie)

7. Caniculă: o carte care ți-a dat bătăi de cap, pe care ai citit-o greu. 
Hex Hall de Rachel Hawkins. La început stilul de scriere nu m-a atras, dar s-a dovedit a avea un plot interesant.

8. Briza mării: O carte simplă, pe care o consideri lectura ideală pentru vacanță. 
Probabilitatea statistică de a te îndrăgosti la prima vedere de Jennifer E. Smith.

9. Bronz: o carte care a lăsat o amprentă asupra ta. 
The Almond Tree de Michelle Corasanti (recenzie)

10. Vacanța de vară: o carte care ți-a plăcut mult, dar apoi ai regretat că ai terminat-o așa repede. 
Please Look after Mom de Kyung-sook Shin (apărută în România ca Te rog, ai grijă de mama). De când am început blogul insist asupra acestei cărți și voi insista în continuare. Este o carte excepțională.

Nu o să dau tagul mai departe, cred că 90% din blogosfera de cărți l-a completat deja. Oricine nu l-a făcut încă e invitat călduros să îl preia pe blog.


De asemenea, voiam să vă aduc în vedere că în perioada 18-22 august cei de la Elefant.ro au o reducere de 50% la aproape toate cărțile(sunt doar vreo 4 edituri mititele care nu beneficiază de ea), necumulabilă cu altă reducere. Mi se pare o ofertă de neratat, sper să găsesc și eu ceva pe gustul meu.

 Voi reveni cât de curând cu o rencezie. Vă pup :*

11 comentarii:

  1. Imi plac raspunsurile tale! Ma mir totusi cum de nu ai ”urat” nicio carte.
    Te tuc!
    Ps: am creat si eu o leapsa, te rog sa o iei si tu! http://in-love-with-books002.blogspot.ro/2014/08/tag-behind-blog.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Mă bucur că ai făcut postarea aceasta, Ralu! :-D Îmi imaginez cât de stresant este, mai ales, ţinând cont de faptul că urmezi două facultăţi opuse. Mă bucură totuşi ce mi-ai scris în răspunsul la întrebarea mea lăsată la recenzia cărţii "Eve". E grozav că ai reuşit să găseşti şi buline roşii acestei experienţe.
    Eu am câteva întrebări, dacă nu te superi :-). Care din cele două facultăţi te atrage mai mult? La Litere ce ai studiat anul acesta şi cum au fost examenele? Plănuieşti să duci la bun sfârşit ambele facultăţi? Vai, deci nu-mi pot imagina cum trebuie să fie să alergi de la Litere la Informatică. Şi examenele! Eşti o războinică, Ralu!

    Subscriu precizarea ta legată de "Domnişoara Christina".
    Cei de la Elefant ne surprind plăcut mereu. Trebuie să dau şi eu o raită pe acolo.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, Bia! Încă nu mi-am dat seama ce mă atrage mai mult, merg cu plăcere la ambele și intenționez să continui așa. Îmi plac Literele deoarece e ușor și iau note mari fără să mă chinui, dar simt că perspectivele mele pentru viitor sunt limitate. La Info materia e provocatoare și îmi dă bătăi de cap, dar e o satisfacție mare când îmi iese ceva. :D

      La Litere studiez Traducere și Interpretare, pe Engleză-Germană. La germană am fost împărțiți pe nivele și am putut studia limba de la 0. La majoritatea materiilor facem exerciții de gramatică și traduceri, și doar puțină teorie. Nu facem literatură, ceea ce e un mare noroc pentru mine. Părerea mea e că e o facultate ușoară, dacă înveți cât trebuie în liceu. Dar mai vin aici și persoane care abia pot lega o frază în engleză, și normal că e greu pentru ele.

      Te pup :*

      Ștergere
    2. Mulţumesc pentru răspunsuri! Chiar îmi sunt de folos. Am tot încercat să aflu păreri despre Litere, dar, până la tine, nu am obţinut mare lucru.
      Nu pot decât să îţi urez mult succes în continuare. Deşi mi se pare o adevărată provocare, ai făcut un lucru înţelept când te-ai decis să mergi şi la Litere, şi la Info. Din două, una trebuie să îţi ofere posibilitate de dezvoltare în viitor. Contează că, pentru tine, ambele sunt accesibile. >:D<

      Ștergere
  3. Frumoasă postarea! :) Cartea „The Almond Tree” mi se pare interesantă, o voi căuta la bibliotecă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc! Nu știu care sunt șansele să o găsești la bibliotecă, dar sugestia mea ar fi să îi scrii autoarei un mesaj pe profilul ei de FB sau Goodreads și să ceri un exemplar pentru recenzie. A investit foarte mult în campanii de publicitate pentru cartea ei. În orice caz, nu ai ce pierde.

      Ștergere
  4. Mi-a fost dor de tine, Ralu! .:) Mă bucur că ai revenit!
    Ah, Domnișoara Christina a fost cu adevărat ceva intens.

    RăspundețiȘtergere
  5. Wow Ralu,welcome back,I just missed you so much! Cred că e greu să urmezi două facultăți,te înțelegem pe deplin!Aștept noile postări :*

    RăspundețiȘtergere