9 iun. 2013

Romanian students...

Brace yourselves!

Brace yourselves!

The Baccalaureate is coming.

Vine BAC-ul

Vă vine să credeți cum zboară timpul? Mie sigur nu, și nu aș ezita să dau anii înapoi dacă aș putea. 

Acum că mai sunt doar câteva ore până când intrăm oficial în Bac, profit de ocazie pentru a vă ura tuturor celor care aveți de susținut examene importante (Bac, Evaluare Națională, licență etc) să aveți parte de cât mai multe reușite - atât la examenele școlare, cât și la cele ale vieții-, încredere în forțele proprii și în sprijinul celor dragi, și, de ce nu, un gram de noroc că nu strică niciodată. Să aveți succes cu carul și emoții cu paharul! Pentru cei de a XII-a, urmează o lună problematică în care va trebui să îmbinăm cum știm mai bine utilul cu relaxarea. Așa-i că e un fleac pentru noi? Capul sus și haideți să dărâmăm statisticile! Restul, spuneți o rugăciune pentru noi, doar în caz că vom avea nevoie.

24 de comentarii:

  1. Succes tuturor! Eu sunt cu evaluarea națională. Abia aștept să scap!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mult succes! Încă vreo câteva săptămâni, și apoi vacanță!

      Ștergere
  2. Da, maine incepe "distracti"...abia astept...sa scap (cum spunea si Anca mai sus). Multa bafta Ralu! Sigur la competentele orale ne vom descurca, oricum, bafta!!!! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Competențele sunt ușurele... la scris e jale. Multă baftă, Bia! :*

      Ștergere
  3. Ca bine zici, cu rugacinea. Si eu ma plangea de orele de religie. :)) Nici oralul nu prea e floare la ureche, e aiurea cu toate stilurile si limbajele posibile. Nu-s fan romana, plus ca am si engleza. Vai de mine...
    Multa bafta sa avem, si acum, si luna viitoare. Eu zic ca iulie o sa fie jale si cu admiterea. Of, Doamne!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și mie parcă mi-e puțin teamă la engleză, din cauza emoțiilor și a neatenției se poate aluneca ușor de la B2 la B1. Oricum sper să nu fie cazul. Deja m-au liniștit colegii care au dat azi, spunând că proba orală la română e doar de fațadă. Și cu admiterea e jale, dar o să mă îngrijorez pentru ea mai încolo, întâi să iau notă mare la Bac. Mult succes! :D

      Ștergere
  4. Bafta tuturor si la bac si la examene :) >:D<

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumim! >:D<
      O să îți vină și ție rândul. :))

      Ștergere
  5. O rugăciunem spunem pentru că vem mereu nevoie și mai ales acum...dar aș dori doar atât: lăsați să strălucească lumina din sufletul vostru, din inima voastră și totul va fi așa cum trebuie să fie: foarte bine ! Doar emoțiile creatoare au voie să vă însoțească și...gândurile bune ale prietenilor ! Doamne-ajută !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc pentru tot sprijinul! Este foarte frumos și adevărat ceea ce spuneți, din păcate e greu cu toată presiunea care o pun pe noi părinții, profesorii, mass-media etc.

      Ștergere
  6. Sper sa luati niste note uriase si sa intrati la ce facultate vreti voi. Mult succes Ralu! Sper sa ti se implineasca toate visele! Va tinem pumnii :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna,am vazut pe mail comentariul tau,dar pe blog nu apare.o sa scriu aici.Profilul mate info deschide minti,dar inchide inimi.In 3 ani de m-i nu am avut timp sa citesc aproape nimic in plus fata de programa si pe cat de destepti si analitici sunt oamenii de aici,cand vine vorba de imaginatie,isi dau cu pumnii in cap.colegii mei nu suportau romana.Preferau orele de C++.Daca iti place mult sa citesti si te vezi ca profesoara sau traducator,da fara regrete la Litere.Daca ai de gand sa inveti o gramada toata facultatea si sa-ti toci creierii,da la M-I.Eu fac conta pentru ca e visul alor mei si daca nici eu nu o sa ma angajez pe un salariu >salariul minim cand termin,nu stim ce ne facem,dar visul meu era sa fac Filo-Franceza la UPG Pl sau Bucuresti.Nu sunt prea multumita de profil,eu nu am facut profil economic,conta e groaznica anul asta si o sa fie din ce in ce mai greu,dar na,tre sa tac si sa rabd.In timpul liber,evadez din probleme si griji intr-o carte.Sper ca ai inteles sfaturile mele.Succes orice ai face!ps:mai am 3 cursuri de invatat pentru maine[examen] si simt deja ca dorm cu ochii deschisi,am plecat in foile mele;))papa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate comentariul a ajuns în Spam, nu știu. Cam la fel sunt și colegii mei, însă am și câțiva cu înclinații mai artistice care în mod surprinzător au decis să dea la Info. Despre oportunitățile de carieră după terminarea Literelor am primit numai previziuni sumbre (slujbe greu de găsit, salarii mici, angajatori neserioși). Însă pentru că aici nimeni nu dă la Litere, nu prea am exemple concrete despre cum se descurcă alții după facultate. Mă întrebam dacă se merită studiile în acest domeniu, sau dacă ar trebui să merg pe ceva mai bine plătit și să sper că nu-mi va tăia complet elanul pe partea artistică. Îți mulțumesc din suflet pentru răspuns, am nevoie să pun în balanță o groază de chestii. Îmi pare rău că te-am reținut din învățat, și eu ar trebui să învăț acum, dar după cum vezi stau și pierd vremea. :)

      Ștergere
    2. Uite ca si eu m-am gandit la asta,cu banii,cu job-ul cand am dat la conta,dar sincer,mi-a cam taiat elanul artistic.Tot zic ca dupa facultate o sa strang bani si o sa fac Filo-Franceza la distanta,dar parca vad ca visul meu ramane in cenusa.Odata dat pe alt profil,o sa-ti pierzi veleitatile artistice.In invatamant te repartizeaa ei si dureaza ani pana gasesti ceva in oras,aproape de unde stai acum,iar ca traducator,cel mai sigur e sa-ti deschizi propria firma.Stiu ca e sumbru.Pana la urma,da la Info.Joburi pentru analisti programatori,operatori pc,web designeri si tot felul se gasesc si sunt platite bine,dar la un moment dat o sa ti se scarbeasca de atatea cifre si coduri.Vorbeste si cu ai tai,vezi ce relatii ai,unde te-ar putea baga pe viitor.Eu nu am niciun fel de relatii,so I'm on my own!

      Ștergere
    3. Urâtă treabă! Abia aștept să mă văd intrată la facultate, măcar voi avea o certitudine. Mulțumesc și mult succes la examene!

      Ștergere
  8. Mult succes tuturor!^^
    Munciţi şi veţi excela!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumim! Mai trebuie și un gram de noroc pe lângă muncă! :)

      Ștergere
  9. Răspunsuri
    1. Mulțumesc! :*
      Și ție baftă la Evaluarea Națională!

      Ștergere
  10. Sper că ai avut parte de succes!! Mult noroc în continuarea! Din câte ştiu la Litere este cam greu după ce termini facultatea(cel puţin din ce am auzit la mine în oraş) însă, până la urmă, peste tot este greu. Eu am dat la info întrucât nicio altă opţiune nu mi se părea mai bună şi a fost ok. Am avut parte şi de momente mai grele şi de unele mai bune :D...nu sunt o mare pricepută într-ale informaticii însă încerc să mă orientez spre ce îmi place mai mult.

    Dacă am reuşi la final să combinăm plăcutul cu utilul ar fi minunat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc, Simona! Tu pari genul care se descurcă bine pe ambele planuri, deci dacă facultatea ți-a permis în același timp să te dezvolți și pe partea artistică, pare destul de bine. Momentan mă gândesc la o cale de a le împăca pe amândouă, deși știu că nu va fi ușor.

      Ștergere