30 sept. 2015

Concurs aniversar(3 anișori)– Cel care mă așteaptă

Se pare că toamna nu mai șovăie în a-și împodobi copacii în elegantele ei culori, și astfel am ajuns din nou în ceas aniversar, sărbătorind frumoasa vârstă de 3 anișori. Vă vine să credeți? Pentru că mie cu siguranță nu. Dar au fost 3 anișori minunați, în care am interacționat cu oameni deosebiți, atât cititori și scriitori, și am avut parte de multe momente plăcute. Drept pentru care, ca în fiecare an, vom avea un concurs simbolic, cu o carte care sper că vă va încânta și vă va pune pe gânduri în același timp.

TITLU: Cel care ma așteaptă
AUTOR: Parinoush Saniee
ANUL APARIȚIEI: 2012
NUMAR PAGINI: 392
FORMAT: 130x200

Traducere din limba italiană de Cerasela Barbone

Roman interzis de două ori, Cel care mă așteaptă a devenit cea mai vândută carte a tuturor timpurilor în Iran (peste 20 de ediții).

Povestea romanului Cel care mă așteaptă este una emblematică pentru destinul femeilor din Iran. Evenimentele debutează în anul, cu putin timp inainte de revolutia iraniana, si se concentrează asupra vieții unei femei obligate să se descurce singură, cu trei copii, într-un oras dezbinat de conflicte politice și religioase, aflat într-o permanentă stare de instabilitate și nesiguranță. La vârsta adolescenței, protagonista romanului, Masumeh, se îndra­gostește de un tânăr, în drumul ei spre școală. Deși relația lor este inocentă – cei doi abia dacă îndrăznesc să schimbe câteva priviri –, iubirea îi este descoperită, iar ea ajunge să fie măritata cu forța. Din fericire, se nimerește să aibă un soț care îi permite să-și continue studiile și care, spre deosebire de bărbații din pro­pria ei familie, nu încearcă să-i controleze viața pas cu pas. Treptat, Masumeh descoperă că soțul ei are cu totul alte preocupări decât familia și că idealurile și obiectivele sale politice îi pun viața în pericol, forțând-o să trăiască într-o continuă stare de îngrijorare și neliniște.

„Parinoush Saniee dă glas tuturor destinelor feminine înlănțuite de tradiție, tuturor femeilor care luptă chiar cu prețul vieții pentru ce li se cuvine.” (Cultura)

„Un roman bun și sincer, un portret curajos și franc căruia nici o instanță nu-i poate interzice apariția. De la început până la ultima pagină, Cel care ma așteaptă este povestea tuturor femeilor din Iran ce luptă pentru drepturile lor.” (Bukhara Magazine)
Informații preluate de pe site-ul oficial Polirom.

Ce trebuie să faceți pentru a intra în concurs? Completați raffle-ul de mai jos(puteți îndeplini câte cerințe vreți) și reveniți pe blog pe data de 11 octombrie pentru a afla dacă ați câștigat. :)


a Rafflecopter giveaway

Vă doresc mult succes, și desigur, dacă aveți sugestii, nemulțumiri, sau orice fel de păreri referitoare la blog, mi-ar plăcea să le citesc. ^^

PS: În ultimul timp am strâns mai multe swag-uri(obiecte promoționale, precum semne de carte, vederi și magneți) de la diverși autori străini. V-ar plăcea un asemenea concurs în viitor? Dacă da, spuneți-mi mai jos într-un comentariu!

7 comentarii: