24 iul. 2016

10 dorințe nebune ce merită experimentate (Leapșa)

Am fost provocată de Roxi de la Gânduri despre Cărți să scriu despre 10 dorințe nebune ale mele. Mulțumesc, Roxi! La fel și pentru toate postările pe care m-ai motivat să le scriu în ultimele luni! <3

Deci iată, într-o ordine aleatoare, 10 chestii nebune pe care mi-aș dori foarte mult să le pun în practică.

1. Să merg la un concert Rammstein
Am urmărit o parte din concertele acestora pe youtube și tot ce pot să spun e că tipii ăștia știu cum să facă un spectacol. Un concert Rammstein ar fi cu siguranță o experiență memorabilă.


2. Să scriu o carte
Cred că majoritatea persoanelor pasionate de literatură au acest vis, fie că lucrează pentru el sau îl păstrează undeva în colțul sufletului, ca un țel îndepărtat. Personal, obișnuiam să scriu tot felul de poezii și povestioare când eram mică, dar, cu timpul, acest hobby a fost redirecționat spre blog și articole pentru revista școlii. Nu mi-am pierdut speranța, totuși. :)

3. Să port un kimono / hanbok / hanfu
Pentru cei care nu știu, kimono-ul este portul tradițional al Japoniei, hanbok-ul al Coreei, iar hanfu-ul al Chinei. Aceste haine mă atrag prin rafinamentul și eleganța lor, deși nu sunt tocmai ușor de îmbrăcat și de purtat. Am avut deja ocazia de a îmbrăca un kimono de vară (yukata), însă mi-aș dori să încerc și unul complet, cu toate accesoriile necesare.


4. Să am o cameră doar pentru citit
Din nefericire pentru mine, nu am avut o cameră a mea decât pentru perioade foarte scurte. Când o să am una, o să conțină o bibliotecă gigantică, un pat comod pentru citit și un set de fairy lights.

5. Să particip la un cosplay
Cosplay-ul reprezintă modalitatea fanilor de a se îmbrăca drept personajele lor preferate din anime-uri, jocuri, benzi desenate, filme și seriale. De obicei, acestea au loc în cadrul diverselor convenții precum Comic-Con. Eu una m-aș îmbrăca drept un personaj dintr-un anime sau din Doctor Who sau X-men.

Cosplay pentru anime-ul Rozen Maiden

6. Să merg la Doctor Who Experience
În timp ce majoritatea copiilor visează să meargă la Disneyland, eu vreau să merg în Cardiff, la Doctor Who Experience. Aceasta e un fel de experiență interactivă în care vizitatorii rezolvă un quest împreună cu Doctorul, urmată de plimbarea printr-o expoziție cu tot felul de obiecte și costume folosite în diverse sezoane Doctor Who. Nu, nu mă consider prea mare pentru așa ceva.


7. Să particip la Festivalul Culorilor
Festivalul Holi sau Festivalul Culorilor din India este o sărbătoare în care oamenii aruncă unii în alții pulbere colorată. În India și diaspora indiană, acest festival are o semnificație religioasă, însă bătaia cu culori a fost preluată de vestici pentru distracție, lăsând la o parte celelalte ritualuri religioase. Multe astfel de bătăi cu culori au avut loc inclusiv în țara noastră.


8. Să sar cu parașuta
Ok, probabil îmi va trebui foarte multă pregătire psihică pentru aceasta. Să zicem că e opțională.

9. Să îmi vopsesc părul în roz, mov și diverse variații
...Și dacă aș putea adăuga și sclipici ar fi perfect. Ce pot să spun, întotdeauna mi-am dorit să arăt ca o zână mică și sclipicioasă.


10. Să studiez un semestru într-o țară străină
Nu prea am luat în calcul până acum varianta aceasta deoarece am diverse lucruri care mă țin în țară, dar până la urmă cred că o țară străină îți poate oferi o experiență ce merită sacrificii. Acest lucru e posibil prin diverse programe ale Comisiei Europene precum Erasmus pentru studenții care vor să studieze timp de un semestru într-o altă țară europeană sau SEV pentru tinerii care vor să facă voluntariat.



Ei bine, sper că v-a plăcut lista mea. Vă regăsiți în dorințele de mai sus? Voi ce dorințe nebunești aveți?

Nu uitați, sunteți liberi să preluați leapșa pe blogurile voastre! :)

14 comentarii:

  1. Waa, ce răspunsuri super! Hihi, și eu îmi doresc să scriu o carte și, vorba ta, cred că e visul oricărui pasionat de literatură. :)) Cât despre kimono, cât de tare că ai purtat unul; și eu vreau neapărat să încerc! :D
    Sper să îți îndeplinești toate dorințele și să te bucuri de fiecare moment în parte!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ești o scumpă, Roxi! Mulțumesc! Să ne vedem amândouă dorințele îndeplinite! ^_^

      Ștergere
  2. Ador leapsa asta! Am facut-o si eu si mi-a placur destul de mult cu toate ca mi-a dat de gandit.
    Poate ne vedem la un "festival" de culori cand se mai organizeaza prin Romania. Si eu as vrea sa merg.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta ar fi tare cool. Da, îți dă un pic de gândit leapșa. O să trec și eu să-ți văd lista de dorințe. Te pup!

      Ștergere
  3. Foarte tare lista făcută de tine! Eu am participat primăvara aceasta la un Holi în Oradea, a fost o experiență frumoasă, doar că am făcut o alergie urâtă de la praful colorat când am ajuns acasă :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Auch! Sper că ți-ai revenit cu bine după această alergie și că nu ți-a umbrit experiența festivalului. E bine de știut, totuși.

      Ștergere
    2. Mi-am revenit în aceeași zi, am luat un medicament pentru alergii și s-au calmat. Experiența a fost frumoasă! :D

      Ștergere
  4. Hello, Ralu! Mă bucur că prima postare de pe blogul tău pe care o citesc după lunga mea absență e leapșa asta super interesantă.
    Eu categoric mă regăsesc în mai bine de cinci din dorințele tale nebunești :-D.
    N-am mai trecut de mult pe-aici, deci dă-mi voie să îți spun cât de frumos arată blogul. E o reală plăcere să mă uit la el.
    Apropo, Ralu, ai încheiat facultatea? De fapt, facultățile, dacă îmi aduc bine aminte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh, wow! Cât mă bucur că te-ai întors, Bianca! ^_^ Să știi că ți-am simțit lipsa și chiar mă întrebam, mai ales în ultima lună, când îți vei face din nou apariția.
      Da, le-am încheiat cu bine. Am luat și ambele examene de licență. Dar tu? Cum a fost la BAC? Unde te-ai înscris la facultate? :D

      Ștergere
    2. Și eu mă bucur că am revenit.
      Felicitări, felicitări! Ești o adevărată dovadă de perseverență, muncă și dedicație. Ce planuri ai pentru mai departe?
      Bacul a fost ok, sunt mulțumită de rezultate. Mai multe emoții am avut pentru examenul de admitere, dar am trecut și peste el cu bine. La Drept, la Universitatea din București. :D

      Ștergere
  5. Wow, interesantă listă !

    Pot să spun că atunci când eram mai micăîmi plăceau și mie alternațiile astea de culori în păr, chestiile atea, dar acum nu mi-aș mai vopsi părul.

    Ah, cât despre evenimentu cu culorile, cred că așa ceva se întâmplă la Cluj în fiecare an, cred că e un fel de cross, „The Color Run”, dacă nu mă înșel. Angela de la The land of books (blogul de pe blogspot, cel actual) cred că a fost la „The Color Run”. :)

    Și eu aș vrea să sar cu parașuta. Da, dacă mă gândesc mai bine, e nevoie de multă pregătire psihică, cât și fizică, și de o verificare a stării de sănătate. Și mult exercițiu, ca să nu uiți nimic din ceea ce trebuie să faci și să te detașezi de spaimă !

    Deși, sinceră să fiu, nu prea mai țin atât de mult la dorințele acestea. Nu cred că aș pierde ceva foarte considerabil dacă aș rata una dintre în viața asta. Am foarte multe visuri care sunt mult mai importante decât aceste dorințe. :D

    Mulțumim mult pentru tag, m-am distrat citindu-l.

    Lecturi frumoase și spor la citit !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună! În primul rând, mă bucur că ți-a plăcut tag-ul și, dacă simți că mai ai niște inspirație în plus, te invit să îl postezi și pe blogul tău. ^^
      Cred că nici eu nu mi-aș vopsi părul pe termen lung (întotdeauna m-a deranjat puțin faptul că fetele cu părul vopsit primesc mai multă atenție decât cele naturale, ca să nu mai zic că nu e o practică sănătoasă pentru păr), însă mi se pare ceva interesant de încercat temporar, poate chiar în cadrul unui cosplay, iar atunci ar fi două dorințe într-una. :D
      Sper să îți duci la capăt visurile, dar să ai parte și de mici distracții, ca acestea. Micile momente de fericire ne dau putere și motivație pentru a urmări țeluri mai mari, care nu sunt tocmai ușor de atins.
      Lecturi frumoase, de asemenea!

      Ștergere
  6. Să sari cu parașuta! Cred că toți vrem asta! :)) Hihi. Și eu vreau o cameră doar pentru citit, o cameră doar pentru căăărți! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, da, dar nu toți avem curajul necesar. Și camera pentru citit cred că e visul oricărui cititor :)

      Ștergere