30 iul. 2015

5 lucruri despre cartea A Summer Like No Other

Hey, guys. :)

Astăzi am onoarea de a participa la lansarea unei cărticele care se anunță a fi o lectură scurtă și plăcută, și anume A Summer Like No Other de Elodie Nowodazkij. Cartea reprezintă o nuvelă din seria Broken Dreams, dar poate fi citită independent, ea detaliind povestea de dragoste a două personaje secundare.

Am primit o copie ebook a acestei cărți pentru recenzie de la autoare și sunt nerăbdătoare să o citesc. Dar până atunci, un mic preview. ^_^

Descrierea cărții(tradusă din limba engleză)— puteți citi descrierea originală, împreună cu mai multe informații despre carte, aici
Ea e surioara celui mai bun prieten al lui. El e cel mai mare fustangiu dintre toți.

Nu ar trebui să fie împreună. Dar vara aceasta, tentația e prea mare.

Plnurile Emiliei Moretti pentru vară sunt simple: să uite că prietenul cel mai bun al fratelui ei—Nick Grawsky—a existat vreodată. Ar trebui să fie ușor: El își petrece vara în Hamptons, adăugând fete în costume de baie minuscule pe lista lui de inimi frânte. Lor sigur nu le va spune că îi sunt ca surioarele mai mici. Vara asta, Emilia nu va mai sta trează gândindu-se la el. Are nevoie de mișcări impecabile de balet pentru a participa la spectacolul de anul viitor, și e în sfârșit pregătită să-și caute părinții naturali. Dar când Nick decide să rămână în oraș, planurile Emiliei se năruiesc cât ai face o piruetă. Poate e imboldul de care aveau nevoie pentru a fi împreună. Atât timp cât ea nu visează la un sfârșit fericit până la adânci bătrâneți. 

Nick s-a săturat să pretindă că e un tip fericit și amator de distracție. Tatăl său vrea să-și schimbe cariera din dansator profesionist în... avocat. Trebuie să dea tot ce e mai bun din el ca să-i demonstreze lui Tati că e destul de bun ca să reușească în industria dansului. Și nu a mai tânjit niciodată după o fată ca după Emilia. Ea e interzisă: Codul frăției cu Roberto interzice chiar și gândurile perverse pe care le are cu ea. În plus, el nu e bun de iubit. Are timp doar pentru aventuri, pentru fete care nu așteaptă multe de la el, pentru fete pe care nu vrea să le sărute de noapte bună. Știe că ar trebui să-i reziste, dar nu e sigur că vrea... 

Cel puțin pentru vara asta.

Va fi o vară de neuitat.


Buy it now :) (Special price of $0.99 ends on Sunday August 2nd) 



5 lucruri despre cartea A Summer Like No Other

1. Sora lui Elodie se numește Emilie. Numele personajului principal, Emilia, poate sau nu poate să fi fost influențat de acest fapt.

2. Fraza, “It’s nothing but a brief touch, a brief brush of our fingers, a brief hurricane of feelings.” a fost scrisă în colaborare cu soțul ei. L-a rugat să-i spună un cuvânt, el a zis „furtună”, ea l-a schimbat în „uragan”.

3. Elodie a creat coperta cărții A Summer Like No Other. 

4. A Summer Like No Other era să nu vadă niciodată lumina zilei. La început, erau doar câteva notițe menite să o ajute pe Elodie să scrie Always Second Best, dar personajele au vrut să-și spună povestea de vară. 

5. O mulțime de sărutări au fost adăugate în etapa de editare.


Despre autoare

Elodie Nowodazkij a crescut într-un mic sat din Franța, unde o puteai vedea mereu cu nasul într-o carte. La 19 ani s-a mutat în Statele Unite, unde a descoperit că nu-și va pierde niciodată accentul franțuzesc. Și-a luat licența în Limbi Moderne și Lingvistică, iar apoi a urmat un master pe specializarea Studii Culturale Germane și Studii Europene. Uneori scria povești în timpul orelor, fără ca profesorii să o vadă. Acum Elodie locuiește în Maryland, împreună cu soțul ei și câinele și pisica lor. Este de asemenea o fană înrăită a emoticoanelor. 


Giveaway din partea autoarei



Fiți pe fază! Urmează în curând o recenzie a acestei cărți. :)

25 iul. 2015

Din 1 august, la editura Epica!

Un sequel al cărții E ușor să te iubesc, de data aceasta relatat din punctul de vedere al lui Lucas, se anunță începând de săptămâna viitoare în librării. Cartea se găsește deja pe elefant.ro.

E ușor să mă rănești de Tammara Webber
E ușor să mă rănești de Tammara Webber
Titlu original: Breakable
Editura: Epica Publishing House
Se simțea singur și își pierduse calea.
Apoi, a găsit-o pe ea.
Și viitorul i s-a părut mai nesigur ca niciodată.

În copilărie, Landon Lucas Maxfield credea că are o viață perfectă și se aștepta la un viitor EXTRAORDINAR… până când o tragedie i-a zdruncinat familia şi, astfel, a ajuns să pună la îndoială toate lucrurile în care CREZUSE PÂNĂ ATUNCI.

Tot ceea ce voia era să lase trecutul în urmă. Când a întâlnit-o pe Jacqueline Wallace, dorința de a fi el tot ceea ce ea ar fi avut nevoie a prins contur ATÂT DE UȘOR…

Atât de ușor cât poate un om care a aflat pe pielea lui că sufletul poate fi RĂNIT cu ușurință și că toate speranțele pe care le-a avut vreodată se pot risipi CÂT AI CLIPI.

Tammara Webber, autoarea bestsellerului New York Times E UȘOR SĂ TE IUBESC, propune cititorilor un roman sfâșietor și impecabil scris, oferind o nouă perspectivă asupra sentimentului și farmecului de a fi îndrăgostit, care, după părerea autoarei, exclude întotdeauna latura rațiunii. 
Urmăriți update-urile editurii Epica, aici.

23 iul. 2015

Recenzie „Easy/E ușor să te iubesc” de Tammara Webber

E ușor să te iubesc de Tammara Webber

“Love is not the absence of logic
but logic examined and recalculated
heated and curved to fit
inside the contours of the heart”

Deși se vorbește destul de mult despre această carte, când am început-o nu știam mai nimic despre cuprinsul ei, decât că include o poveste de dragoste și un bad guy misterios și sexy. Asta și îmi doream să citesc, dar cartea s-a dovedit a fi mai mult de atât. Deși poveștile de dragoste sunt drăguțe, și dulci, și îți aduc aminte de cutare băiat din curtea școlii, care oh, ce zâmbet frumos mai avea, consider că totuși cele mai reușite cărți sunt cele care te învață o lecție valoroasă de viață și îți deschid ochii la problemele pe care nu trebuie să le ignori. Iar Easy a fost o combinație perfectă între cele două aspecte.

În Easy, autoarea Tammara Webber îmbină tema violului cu tema relațiilor romantice, rezultând o carte atractivă, amuzantă și senzuală, dar și una din care putem trage învățăminte. 

După ce e părăsită de prietenul ei, Jacqueline (Jackie), studentă în anul II, are și ghinionul de a fi prinsă într-o tentativă de viol. Din fericire pentru ea, Lucas, un coleg misterios de facultate, apare exact la țanc pentru a o salva. Romanul ne prezintă încercarea lui Jackie de a trece peste cele două experiențe marcante, cu ajutorul lui Lucas, care se dovedește pe cât de atractiv, pe atât de plin de secrete. 

E ușor să te iubesc de Tammara Webber

În centrul acțiunii o găsim pe Jacqueline, o studentă de nota 10, pasionată de muzică. Despre ea ni se spune că ar fi putut avea un viitor strălucit la o facultate de prestigiu, dar a lăsat totul baltă pentru a-și urma iubitul la o facultate mediocră. Aici învață din greu pentru a scoate ce-i mai bun din resursele disponibile, predă în timpul liber elevilor mai mici și se străduiește mereu să își țină prietenul fericit, lăsând plăcerile proprii pe al doilea plan. Însă un asemenea sacrificiu de sine este distructiv, ne arată cartea, căci în final tipul oricum nu mai dă doi bani pe ea. 

Cu Lucas "motociclist sexy-student eminent- desenator talentat (și multe alte talente pe care le veți descoperi în timpu cărții)"  dragostea capătă o înfățișare nouă. Vedem că dragostea nu înseamnă doar a da sau a primi, ci ea îi ajută pe ambii parteneri să înflorească. Vedem că doi parteneri se sprijină unul pe altul nu doar în momentele de cumpănă, ci și în lungul proces de descoperire a sinelui, de dezvoltare personală, chiar dacă asta înseamnă mai puțin timp în doi. Dă-i persoanei iubite aripi pentru a zbura, rădăcini pentru a se întoarce și motive pentru a rămâne, spune Dalai Lama. 

E ușor să te iubesc de Tammara WebberDeși partea romantică a fost preferata mea, baza acestei cărți este, de fapt un subiect sensibil, și anume violul. Fiind agresată într-o parcare, la ieșirea de la o petrecere, Jacqueline decide să nu anunțe poliția, pentru a nu „strica distracția celorlalți”. Din nou, acel sacrificiu de sine distructiv. Evident că trauma fetei nu se încheie în acea noapte, din negarea evenimentului rezultând o serie de probleme și complicații pe care nici ea nu le aștepta, și care se întind pe tot parcursul romanului. Deși probabil o să divulg spoilere, aș vrea să punctez aici cele mai importante idei care se desprind din povestea lui Jackie:
  1. o victimă nu se face niciodată vinovată de inițierea unui viol;
  2. infractorii trebuie întotdeauna raportați la poliție;
  3. deși ne-am dori să trăim într-o lume perfectă, nu e așa, de aceea trebuie să fim pregătiți pentru ce e mai rău.
Vă invit să decoperiți singuri în paginile cărții ce se întâmplă cu agresorul, cu fostul iubit al lui Jackie, dar mai ales, care este finalul frumaosei povești de dragoste. Mai sunt încă multe de descoperit și vă garantez că veți deveni captivați de poveste, răsfoind paginile cu repeziciune până la sfârșit. Eu am citit-o în engleză, dar ea se găsește și în limba română, fiind tradusă de editura Epica. Dacă vă place romantismul, aceasta e o carte ușor de iubit! :)

Nota mea: 5/5
Această carte poate fi achiziționată de aici(engleză) sau de aici(română).

11 iul. 2015

Juno— când copiii aduc pe lume copii (recomandare de film)

filmul Juno

Cu ce să încep? Mi-a plăcut totul la acest film, de la plot, editare video și coloană sonoră, până la modul în care este conturată protagonista și la scenele amuzante presărate pe tot parcursul filmului. Juno e în același timp și dramă, și comedie, și lecție de viață.

Juno, portretizată de geniala Ellen Page, este, la vîrsta de 16 ani, o adolescentă atipică. Ea este cea care le propune băieților să se culce cu ea, și nu invers, are o replică sarcastică pentru orice, și are în ea pe acel nu-știu-ce care o face badass. Dar această atitudine se întoarce împotriva ei atunci când rămâne însărcinată cu un băiat pe care abia îl cunoaște.

Inițial hotărâtă să avorteze, Juno ia decizia să aducă pe lume bebelușul și să îl încredințeze unei familii care nu poate avea copii. Astfel o vedem pe Juno conducându-și camioneta sau mergând la școală cu ditamai burta după ea, ca și cum n-ar fi nimic, și înfruntând prejudecățile colegilor. Juno ne învață o lecție despre umanitate, acceptare și sacrificiu. 

Mai mult, această sarcină trezește în ea dragostea... pentru tatăl copilului. Cum să te îndrăgostești de un băiat abia după ce-i faci un copil, ați putea spune. După cum ne dezvăluie chiar Juno la începutul filmului, „normalitatea nu prea e stilul ei”.

Look, in my opinion, the best thing you can do is find a person who loves you for exactly what you are. Good mood, bad mood, ugly, pretty, handsome, what have you, the right person is still going to think the sun shines out your ass. That’s the kind of person that’s worth sticking with.
—  (Juno, 2007)

O scenă din film care mi-a rămas în minte este atunci când Juno merge la ecograf împreună cu mama ei vitregă și prietena cea mai bună. La un moment dat, asistenta spune ceva nepoliticos despre copil, iar atunci toate femeile sar cu gura pe ea. Această scenă mi-a transmis un sentiment de căldură, scoațând în evidență o latură frumoasă a femeilor, aceea că ele nu sunt mereu în concurență una cu alta, ci pot fi foarte unite și nu se lasă la greu. Juno este un film despre femei puternice.

Vă invit să urmăriți filmul și vă asigur că nu veți regreta. 

9 iul. 2015

Copacul cu cărți 2015

Copacul cu cărți 2015 afis

Se spune că banii nu cresc în copaci. Ei bine, cărțile da! (mă rog, și banii sunt făcuți din hârtie, care e făcută din copaci, dar asta e altă treabă)

Primăria Municipiului Bucureşti, prin creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie, în parteneriat cu Asociaţia pentru Cultură Urbană şi Mediu (A.C.U.M), vă invită la cea de-a doua ediție a evenimentului Copacul cu cărți, ce va avea loc în Parcul Cișmigiu din București, pe parcursul lunilor iulie și august 2015.

Vizitatorii pot lectura în aer liber unul din cele 150 de romane puse la dispoziție de către organizatori,sau se pot alătura unei serii de activități distractive, precum teatru, ateliere pentru copii, aerobic sau Kangoo Jumps.

Copacul cu cărți 2015Copacul cu cărți 2015

*fotografii preluate de pe pagina oficială

Accesul este gratuit la toate evenimentele.

Mai multe detalii, ca și fotografii ale evenimentului, găsiți pe pagina de facebook Copacul cu cărți. Bucureștenilor, nu ratați acest prilej de relaxare! :)

Programul pentru următoarele zile:

Copacul cu cărți 2015 poster

7 iul. 2015

Recenzie „Scrisorar” de Mihail Șișkin

„Scrisorar” de Mihail Șișkin
Aș dori să încep această recenzie cu sfârșitul, și anume cu mențiunea că recomand această carte oricărei persoane îndrăgostite sau iubitoare de frumos. Citiți-o cu încredere!

Scrisorar este o colecție de scrisori între Sașa(ea) și Volodia(el), doi tineri îndrăgostiți din Rusia sfârșitului de secol XIX. El, trimis în China să lupte în revolta boxerilor, scrie despre atrocitățile de pe front și viața grea a soldaților. Ea, rămasă acasă, îi scrie despre serviciu și activitățile zilnice. Amândoi scriu despre dragoste și rememorează evenimentele frumoase petrecute împreună, la fel ca și întâmplări dinainte de a se fi cunoscut(căci ce e dragostea decât un lung drum de cunoaștere a celuilalt?). Apoi inevitabilul se întâmplă și Volodia moare. Cu toate acestea, din cauza întârzierilor poștale, scrisorile de la el continuă să sosească, iar Sașa continuă să îi răspundă.

Scrisorile lui Volodia sosesc pe o perioadă nedefinită, de mai mulți ani, astfel încât Sașa ajunge să-și refacă viața cu un alt bărbat, povestind toate problemele din relație în scrisorile sale. De fapt, întreaga carte ne prezintă mai multe povești de dragoste ratate, pe care Sașa le observă în antiteză cu legătura dintre ea și Volodia. Povestea lor de dragoste este atemporală, ea se păstrează în forma ei cea mai frumoasă, ca un tablou înrămat și ținut la loc de preț.

Din cauza aceasta, mesajul autorului a fost puțin confuz pentru mine. Încearcă el să spună că dragostea adevărată vine doar o dată în viață? Sau că iubirea se degradează cu timpul și cele mai frumoase povești sunt cele care se sfârșesc prematur?

Acest roman scoate în evidență faptul că viața este un șir de tristeți pe care doar dragostea și prietenia le fac mai frumoase. Dar dragostea necesită efort pentru a fi păstrată și poate aduce în egală măsură și bucurii și tristeți.

Ce pot spune despre Scrisorar, este că e o carte scrisă într-un stil literar superb, care m-a intimidat la început, dar pe l-am adorat foarte rapid. Prin conținutul scrisorilor schimbate de cei doi îndrăgostiți, aceștia ne învață despre frumusețea lucrurilor mici, despre inocența primilor fiori ai dragostei și despre bogăția artistică a unui suflet simplu. Am zâmbit și am plâns deopotrivă pe măsură ce răsfoiam aceste pagini. Mi-au dat lacrimile la sfârșit, ca de multe ori pe parcursul cărții, și mi-am dorit să uit cât mai repede evenimentele petrecute în aceasta, pentru a o putea reciti.

În final, vă las cu o serie de citate frumoase. Am dat peste o mulțime de citate care m-au impresionat și mi-a fost greu să selectez doar câteva pentru articol.

"Și acum mă simțeam pe mine numai prin intermediul tău. Pielea mea exista numai acolo unde tu o atingeai."

"Dacă nu ai exista, m-aș îneca în propria persoană, aș hoinări prin pustiul meu, fără să găsesc un punct de sprijin."

"Cu cât ești mai mult departe de mine, cu atât devii o parte mai mare din mine. Uneori, nici eu nu înțeleg unde începi tu și unde încep eu."

"Și în viața asta trebuie să împarți mereu ceea ce ai mai drag. Și cu cât e mai drag, cu atât trebuie să dai mai mult. Să împarți ce iubești, că altfel ți se ia de tot."

"De fapt, nu este important să fii învingător sau învins, singura victorie în război este să rămâi în viață."

Nota mea: 5+/5
Această carte poate fi achiziționată de aici.