25 apr. 2013

Crezi în tine (recomandare muzicală)

Crezi în tine

Ați observat cât de repede au înflorit copacii? Săptămâna trecută mugurii abia se iveau. Natura e în toată splendoarea ei şi e o adevărată încântare să stai afară. Când natura se bucură, parcă e mai uşor şi pentru noi să lăsăm problemele la o parte şi să acceptăm mersul firesc al lucrurilor.

Eu una sunt foarte fericită azi deoarece am reușit în sfârșit să vorbesc cu tata și să iau o decizie finală în privința facultății. Se pare că voi studia Engleză și Germană la secția de Traducere și Interpretare a Facultății de Litere din Iași. Am fost avertizată că mă bag într-un domeniu îngust și instabil și probabil că după facultate va trebui să-mi găsesc și altceva care să completeze activitatea de traducere. Cred că mi-ar plăcea ca la un moment dat să-mi înfiinţez propria mea afacere, totuşi momentan nu pot decât să sper că Dumnezeu le va rezolva pe toate cum ştie mai bine.

Din păcate nu am avut timp în ultimele zile pentru a citi ce s-a mai postat pe bloguri, şi încă nu am scăpat de stres, însă abia aştept vacanţa pentru a trece pe la toți.

În fine, să revenim la titlul postării, care e inspirat de această melodie minunată pe care am descoperit-o recent, Crezi în tine. Trebuie să recunosc că la început aveam suspiciuni în privința celor de la LaLa Band, totuși cu această melodie au reușit să mă cucerească. Am fost suprinsă când sora mea de 10 ani, care ascultă numai prostii comerciale, a venit la mine și m-a rugat să-i pun la calculator această melodie. Se pare că există speranță în noua generație, până la urmă. :)

13 comentarii:

  1. Germana? Wow! Ai toata admiratia mea fiindca eu am studiat catva ani si nu mi-a placut deloc. Am renuntat sinam uitat mare parte din ea. Mult succes! Cat despre cantec...nu ma declar deloc fana Lala Band.
    Nici eu nu am mai avut timp sa trec pe la ceilalti! :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Școala ne mănâncă timpul tuturor. :(
      Cât despre germană, mi se pare o limbă foarte plăcută la auz. :D
      Seamănă mult cu engleza.

      Ștergere
  2. Oh, multa bafta cu facultatea! Si eu tot am pe discutii cu tata in legatura cu facultatea si cu costurile pe care le implica studiile intr-un alt oras.Desi ni se da impresia ca e floare la ureche sa studiezi in strainatate...nu e deloc asa, mai ales ca si intr-un alt oras din propria tara e foarte costisitor pentru familie mai ales. E de la sine inteles ca un abslovent de liceu nu se poate descurca fara sustinere morala si mai ales financiara din partea familiei in ce priveste studiile superioare. E o idee indrazneata sa te lansezi in traduceri, sa faci o meserie din asa ceva. La un momentdat ma batea si pe mine gandul pentru asa ceva, dar acum realizez ca n-as rezista sa mai stau printre hartogarii dupa anii de scoala...n-as avea rabdare. Germana n-am studiat niciodata, cand o aud mi se pare o limba greoaie, desi cred ca are farmecul ei..eu am invatat doar franceza.Mi-ar place ca pe viitor sa vad in carti la traducator Raluca P. :) Iti doresc noroc!
    Cat despre Lala Band si piesa lor, daca n-ar aparea fetita bolnava in video as putea sa jur ca e o melodie siropoasa de dragoste. Si hazliu e ca desi cei din trupa sunt de varsta noastra, sau chiar mai mari, trupa lor are lipici la cei mici. Fetiscane pana in 12 ani...desi mi se pare nepotrivit, adica sunt melodii prea comerciale, cum spuneai si tu, si in toate mi se pare ca vorbesc despre dragoste si esec. Duc aceste teme pana la extrem si ajung si putin la penibil...Copii ar trebui sa asculte ceva potrivit varstei lor, sau chiar sa vizioneze emisiuni in care nu-i vezi pe unii cum se iau de motz pentru ca s-au despartit de iubit/iubita :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La începutul liceului mulți din clasa noastră(inclusiv eu) se visau studenți în străinătate, dar pe parcurs am devenit conștienți de costurile, dar și efortul pe care îl necesită o asemenea schimbare. Trebuie să fii o persoană îndrăzneață, flexibilă și descurcăreață pentru a rezista studiului peste hotare, iar eu sunt genul care resimte dorul de casă chiar și în excursiile școlare. Nu-mi pot închipui cum aș face față la mii de kilometri distanță. În cele din urmă, un singur băiat din clasa noastră va pleca la studii în Danemarca, și întâmplător el e printre cei mai leneși și chiulangii dintre toți. :))

      Și mie mi se pare că numele meu ar arăta genial pe o carte. :>
      Mi-ar plăcea nespus să traduc o carte, însă oricum acesta nu e singurul motiv pentru care aș vrea să urmez o facultate, ba chiar se pare că nu ai nevoie de studii de limbă pentru așa ceva. :))

      Eu sincer nu cunosc trupa deoarece nu am mai ascultat alte melodii ale lor. Despre serial nu știu nimic deoarece nu prea mă uit la TV, dar cred că sora mea îl vizionează din când în când. Oricum melodia mi-a plăcut deoarece îi mai învață pe copii și altceva decât să suspine după relații. :))

      Ștergere
    2. Idem, si in clasa mea, un singur coleg va studia in Anglia. E dintre cei ce s-a ocupat sa-si dea examene de limba, sa isi imbogateasca C.V-ul etc. Eu si acum am colegi foarte nerealisti care se entuziasmeaza foarte tare de fiecare data cand vine cineva sa ne prezinta o anumita facultate din tara sau dinafara...pana si de prezenta celor de la armata s-au entuziasmat de parca e usor ca buna ziua sa intri la ei :))

      Ștergere
    3. Îmi amintesc când au venit cei cu armata... erau niște corturi militărești și alte chestii expuse în aer liber, iar alături o pancartă pe care scria: "Și tu poți fi ca ei". Și mă gândeam că ar fi trebuit pus în paranteză: "adică mort sau schilodit pe viață"...

      Mda, e ușor să-ți faci vise, să te gândești uite ce cool e acolo, uite câte dotări au dincolo, totuși trebuie să fim realiști și să ne cunoaștem limitele. Și acum, cu ce e o facultate din afară mai bună decât a noastră? Chit că facultățile și profesorii noștri nu au atâtea laude, au reușit totuși să producă oameni de valoare. Nu sunt medicii și informaticienii noștri atât de căutați peste hotare?

      Ștergere
  3. OMG,eu nu aş putea să învăţ germana nici dacă m-ai bate cu biciul.Nu pot,e prea imposibilă limba aia.Ai dreptate,natura a reînviat foarte repede,la noi în oraş copacii au deja frunzeee :D:).Totul e verde şi frumos!Ce bine e primăvara!

    Ok,nu îmi place Lala Band.Dar piesa aia e genială.Dar ştii cum e:e uşor să cânţi sau să spui dar e greu să te lupţi cu boala.Cu încurajatul nu facem nimic.În fine.Nu mi-a plăcut niciodată Lala Band şi nici Pariu cu Viaţa deoarece deja chiar e exagerată treaba,fiecare se îmbolnăveşte sau e răpit şi revine în mod miraculos.Patru sezoane deja e prea mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hehe, nici eu nu ascult Lala Band, dar mă bucur că îți place melodia.
      La Pariu cu viața nu m-am uitat, ca să pot da o părere. E adevărat că unii producători încearcă să lungească o idee cât mai mult posibil, totuși am urmărit unele seriale geniale care se întind pe o mulțime de sezoane(Dr. House, Anatomia lui Grey, Dr. Who) și chiar îmi doresc să se mai lungească. ;))

      Ștergere
  4. Primavara = AWSOME , da germana? ohh god fac la scoala si nu pot deloc sa vorbesc germana nu pot pur si simplu si nici nu imi place .... in privinta melodiei e super nu sunt fan lala band si de PCV nici pomeniala . Dar e draguta melodia :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Germana e o limbă de viitor și dacă o înveți la școală, cândva s-ar putea să îți folosească. :D
      Stai liniștită, nici eu nu sunt fană. Melodia, în schimb, mi-a plăcut mult. ^^

      Ștergere
  5. Mult succes ,Ralu!:D
    Îmi place alegerea făcută,mai ales că e vorba de limba germana .Merită învăţată .^^
    Precum ceilalţi,nu sunt o fană a trupei Lala Band,ba chiar nu prea-i am la inimă :)),dar melodia e drăguţă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc. ^^În sfârșit cineva care îmi sprijină alegerea. :))

      Ștergere
  6. Mult succes cu alegere făcută! Mult e până te decizi la ceva :D. După, lucrurile îşi mai intră în cursul firesc. Mi-ar plăcea să ştiu şi eu limba germană. Este o limbă destul de grea însă, anumite aspecte ale limbii se pot învăţa foarte repede cu răbdare multă şi dorinţă!

    Drăguţă şi melodia. Nici eu nu ascund LaLa Band însă această melodie are un mesaj bun.

    RăspundețiȘtergere