29 oct. 2016

5 cărți pentru Halloween, scrise de autori români

5 cărți pentru Halloween, scrise de autori români

Anotimp al culorilor frumoase, al frigului și al amorțirii naturii, Toamna ne stârnește deopotrivă admirație și teamă. De-a lungul timpului, oamenii au asociat diverse legende acestui anotimp, iar astăzi parcă-parcă ne-am dori să fie adevărate, pentru a simți și noi gustul magiei. O modalitate de a le trăi este prin intermediul cărților.

În ultimele zile am auzit diverse comentarii împotriva Halloween-ului și sunt total de acord că nu ar trebui să împrumutăm orice chestie. Să nu uităm însă că doar cu o zi înainte avem și noi noaptea Sfâtului Andrei, când porțile cerului se deschid și strigoii încep a umbla pe pământ, ceea ce e asemănător cu ce se întâmplă și de Halloween. Mie chestia asta mi se pare foarte interesantă și cred că asta dovedește că țările și culturile noastre nu sunt atât de îndepărtate pe cât ni se par.

Ei bine, sărbătoare sau nu, zilele de toamnă sunt un prilej pentru a ne răsfăța cu băuturi calde și a evada spre tărâmuri magice, înfofoliți în pulovere și pături. :)

Fie că ați atârnat usturoi la ușă împotriva spiritelor ce bântuie de Sfântul Andrei, fie că încă vă mai gândiți în ce să vă costumați în noaptea de Halloween, v-am pregătit o listă de cărți numai bune de savurat având alături o felie de plăcintă de dovleac.


de Marina Neagu
Editura Quantum Publishers

Lara ştie că, pentru ea, tentaţiile întunecate sunt foarte mari. Crescută şi protejată de un preot–gardian, reuşeste până la vârsta de 18 ani să îşi ţină în frâu pornirile demonice. Dar când se mută în Valea Îngerilor, Lara află că existenţa ei nu este întâmplătoare.

Gardienii, soldaţi ai îngerilor, sunt crescuţi şi instruiţi să distrugă toate umbrele, fiice ale demonilor.
Şi Lara este una dintre ele.

Cu toate că a reuşit să se ascundă de gardieni timp de 18 ani, odată cu noua ei mutare, se trezeşte nu numai înconjurată de aceştia, dar şi nevoită să accepte o legătură specială cu unul dintre ei.

Noua alianţă îi oferă Larei prima dragoste, dar şi riscul de a plăti cu propria viaţă şansa de a elimina definitiv umbrele.


de Sebastian Oacheș
Editura Celestium

Ești un tânăr obișnuit și nimic nu pare să tulbure liniștea vieții tale. Într-o zi însă, iluzia se destramă sub greutatea adevărului și masca pe care ai ales să o porți se sparge în bucăți. Ajungi să vezi pentru prima dată lumea prin ochii tăi, ochii ultimului salvator al luminii.

Sub chemarea destinului, pe care unii îl numesc blestem, alții îl numesc datorie, alegi cărarea îngreunată de mistere și inițieri.

Cu fiecare clipă, te descoperi și mai mult, mai ales atunci când o frumoasă slujitoare a întunericului îți pune în față oglinda dragostei. Secrete, minciuni, sentimente, dar cel mai mult va conta încrederea.

E lumina unui foc distrugător sau e răsăritul unei noi zile?




Urlet în tăcere de Marina Neagu


de Marina Neagu
Editura Quantum Publishers

Fără să știe, Sara, o adolescentă a zilelor noastre, suferă de pe urma unor legăminte făcute în urmă cu 2000 de ani, când cea din care avea să se deschidă linia familiei lor, marea preoteasă a dacilor, jură să-și reîntâlnească iubirea pierdută. Este atrasă în jocuri periculoase a căror inițiere nu-i aparține, dar ale căror consecințe zguduie cu totul micul ei univers.Când violența îmbracă țesuturi umane, viața Sarei este salvată în mod misterios. Dar supraviețuirea vine cu un preț mult prea mare.

Marina Neagu, cu stilul ei binecunoscut, pregătește cititorilor săi încă o poveste trăită cu sufletul la gură. De pe marginea prăpastiei, personajele îți vor da dependență și, la final, te vei trezi dorind mai mult.



...și la sfârșit a mai rămas coșmarul de Oliviu Crâznicde Oliviu Crâznic
Editura Vremea

Romanul horror al lui Oliviu Craznic se bazează pe cronici medievale.

Acțiunea cărții se petrece în Castelul Ultimelor Turnuri, unde lucrurile merg cu adevărat Rău.

Invitat la nunta unei necunoscute într-un castel bântuit de diavol, nobilul decăzut Arthur de Seragens se trezește prins într-o îngrozitoare plasă a nebuniei, trădării și crimei.

În vreme ce oaspeții mor în jurul lui unul după altul într-un mod misterios, secerați de un dușman inuman, Arthur întrezărește cu groază cum lațul se strânge în jurul singurei persoane de care i-a păsat vreodată, superba Adrianna de Valois, tânăra fiică a întunecatului și temutului șef al Poliției.

Panicat și confuz, Arthur se vede astfel nevoit să încheie o alianță fragilă și controversată cu cei mai puternici dintre supraviețuitori, care au început deja o anchetă în întuneric, împreuna dar suspectându-se unii pe alții: vicontele de Vincennes, prietenul din copilarie al lui Arthur, versat în intrigile de salon, logician și vânător iscusit; baronul german Von Walter Călătorul, ale cărui peregrinări prin locuri uitate de lume l-au adus de atâtea ori în fața unor adevăruri de neîndurat; frumoasa și imorala Giulianna Sellini, despre care se spune în șoaptă că i-a sedus deodată pe Dumnezeu și pe Diavol; fostul preot Huguet de Castlenove, acum un spadasin periculos, al cărui drum presărat cu cadavre duce la o amantă misterioasă; ducele de Chalais, puternic si crud stăpânitor al ținutului, rafinat, arătos și incapabil de a-și stăpâni pornirile violente; și, mai ales, bărbatul care conduce investigația și de care se tem toți, căci o singură vorbă a lui poate aduce rugul – Albert de Guy, inchizitorul…


Neamul Corbilor – Vol. 1: Copiii întunericului de Lavinia Călina1. Neamul Corbilor – Vol. 1: Copiii întunericului
de Lavinia Călina
Editura Herg Benet

“Tu cât de mult te poți ascunde de magie?”

Roxana și Nicol, două adolescente cu personalități aparent diferite, devin cele mai bune prietene după o noapte în care viața li se va schimba complet. Împărtășind același secret, ele vor încerca timp de mai mulți ani să ducă împreună o existență cât mai banală, cotidiană, pentru a se ascunde de cei care le doresc, probabil, moartea.

Dar chiar secretul nu este ceea ce pare. Devenite pioni în mijlocul unei confruntări seculare între cele mai puternice neamuri de vrăjitori, cele două tinere au de ales între a fugi mereu sau a-și înfrunta adversarii. Întunericul este însă foarte aproape, mult prea aproape…




+Trailer:


În prezent, eu mă delectez cu The Vegetarian de Han Kang, o carte care nu are legătură cu Halloween-ul, dar pare destul de neobișnuită. Voi ce cițiți? Ați încercat vreunul din titlurile de pe listă?

Halloween plăcut!

6 comentarii:

  1. Hihii, ce postare drăguță! Adevărul e că m-am gândit și eu să postez câte ceva legat de Halloween, dar nu prea citesc cărți așa, mai înfricoșătoare sau fantasy. Însă, trebuie să recunosc că mă tentează cartea Laviniei Călina și "Lumină și întuneric". Poate o să încerc într-o zi și ceva de genul ăsta. :D

    O să postez totuși un tag de Halloween mâine și o să te nominalizez și pe tine; cred că ți-ar plăcea. *.*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-ar plăcea un tag, n-am mai făcut de mult unul. Happy Halloween! :)

      Ștergere
    2. Gata, am postat azi tag-ul: http://thoughts-about-books.blogspot.ro/2016/10/the-halloween-book-tag.html Sper să-ți placă! >:D<

      Ștergere
  2. Din lista de cărți recomandate de tine, nu am citit decât Copiii întunericului. A fost interesantă. :D Sunt curioasă dacă celelalte cărți m-ar atrage. ^_^

    RăspundețiȘtergere
  3. http://booksormovie.blogspot.ro/2016/11/leapsa-liebster.html Buna, te-am nominalizat la o leapsa.

    RăspundețiȘtergere
  4. http://booksormovie.blogspot.ro/2016/11/leapsa-liebster.html Buna, te-am nominalizat la o leapsa.

    RăspundețiȘtergere