7 apr. 2016

Schimbări pe blog+ Leapșa „Most Wanted”

Bună, dragilor!

Poate că unii au observat deja că în ultimele două zile au apărut niște schimbări pe aici. Această postare clarifică totul. :D

De mai mult timp mi se întâmpla ca, atunci când intram pe blog, să simt că intru într-o cameră închisă și mohorâtă. În special de când s-a instalat primăvara, simțeam că blogul meu avea nevoie de mai multă lumină și căldură. Așa că am simțit nevoia de a da blogului un aspect mai primăvăratic și, odată cu aspectul, blogul a primit și un nume nou: „Încă un capitol”.

Sunt sigură că și vouă vi s-a întâmplat de mai multe ori să vă cheme părinții la masă, sau să tragă prietenii de voi să ieșiți afară, iar voi să răspundeți: „stai să termin capitolul!”. Sau „încă un capitol!”. E unul din lucrurile pe care noi, cititorii, le spunem cel mai des și care ne definește. Așa că sper să vă placă această (nu-foarte-)mică schimbare și să reveniți pe blog ca și până acum. :)

În altă ordine de idei, ieri am primit și o leapșă drăguță, cu titlul Most Wanted, de la Diana de pe blogul Dreams Have Wings și de la Roxi Adina de pe Gânduri despre cărți. Mulțumesc, fetelor! :*

Să începem!

1. O carte publicată pe care ți-o dorești.
Am zeci de cărți publicate pe care mi le doresc, dar cred că următoarea pe care o voi achiziționa va fi Valuri de viață de Lina Moacă.

Valuri de viață de Lina Moacă
Sursa foto: https://linamoaca.wordpress.com
2. O carte nepublicată pe care ți-o dorești.
Greu de spus.. Mi-aș dori să citesc An Imperial Affliction de Peter van Houten, mai exact cartea fictivă din Sub aceeași stea de John Green. Firește că această carte probabil că nu va fi publicată niciodată, dar fanii lui John Green nu vor înceta să viseze. Pe internet au apărut nenumărate coperte pentru ea, iar cartea are și propria pagină de Goodreads.

An Imperial Affliction de Peter van Houten

3. O carte pe care o dorești tradusă.
Nu îmi doresc nicio carte tradusă în mod special, dar dacă ar fi să selectez una din lista de to-read, ar fi When the Moon is Low de Nadia Hashimi.

4. O carte pe care ți-o dorești datorită copertei.
Copiii întunericului de Lavinia Călina. Doar uitați-vă la această superbă copertă!

When the Moon is Low de Nadia Hashimi si Copiii întunericului de Lavinia Călina

5. O carte pe care ți-o dorești datorită sinopsisului.
Oceanul de la capătul aleii de Neil Gaiman. „Un bărbat se întoarce în locurile în care a copilărit pentru a participa la o înmormântare. Acesta este momentul în care ies la iveală întâmplări stranii şi înfricoşătoare prin care a trecut, la vârsta de şapte ani, alături de trei persoane extraordinare: micuţa Lettie Hempstock (pentru care iazul de la capătul aleii este un ocean), mama şi bunica acesteia (care susţine că îşi aminteşte de începuturile lumii şi de Big Bang).Harul de povestitor al lui Neil Gaiman nu se dezminte nici de această dată: într-o istorisire plină de suspans şi poezie ni se dezvăluie o lume magică ale cărei creaturi fantastice vorbesc cea dintâi limbă, cea a creaţiei, în care orice ai rosti devine real.
Pe scurt, Oceanul de la capătul aleii este o carte pentru adulţi, despre fantasmele copilăriei.”

6. O carte pe care ți-o dorești datorită recenziilor.
Vânătorii de zmeie de Khaled Hosseini. O carte despre care am auzit numai cuvinte de laudă.

Oceanul de la capătul aleii de Neil Gaiman și Vânătorii de zmeie de Khaled Hosseini

7. O carte pe care ți-o dorești datorită autorului.
Viața pe un peron de Octavian Paler. Am citit pe internet nenumărate citate din această carte, precum și poezii scrise de autor și abia aștept să încerc și cartea. Acest om pare să fi avut o înțelegere profundă asupra vieții și sufletului uman pur și simplu genial! Aici câteva exemple: Octavian Paler(Facebook)

8. O carte pe care ai citit-o deja și ți-o dorești.
20 de ani în Siberia de Anița Nandriș-Cudla. Am împrumutat-o de la bibliotecă, lucru rar pentru mine. Însă cartea m-a surprins plăcut și chiar m-a marcat, așa că sper ca în viitor să o am și în biblioteca personală.

Viața pe un peron de Octavian Paler și 20 de ani în Siberia de Anița Nandriș-Cudla

9. O carte pe care nu ți-o dorești suficient de mult.
Cartea De vorbă cu Emma de Vitali Cipileagă mi-a stârnit atenția prin citatele pe care multă lume le distribuie pe Facebook, însă pentru moment nu îndeajuns ca să o cumpăr.

10. O carte pe care ți-o dorești pentru tot. Dar tot, știi cum? Tot!
Fluturi sărutându-se de Carmen Sylva. Această carte pare o încântare din toate punctele de vedere.

De vorbă cu Emma de Vitali Cipileagă și Fluturi sărutându-se de Carmen Sylva

Dau mai departe leapșa către Simona, Bia, Sara și oricine mai e interesat. Vă doresc spor la completat, iar celorlalți, lectură plăcută! :*

13 comentarii:

  1. Hihi, super răspunsurile. :D O să-l încerc și eu pe Octavian Paler, sunt curioasă dacă o să-mi placă. Lecturi frumoase în continuaree! *.*

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie imi placea si inainte cum arata blogul :3 dar, da, ai dreptate, acum e mult mai luminos :>
    Ma bucur ca ai avut timp si de leapsa de la mine :3 In privinta cartilor mentionate am doua lucruri de spus 1) me loves JG *.* si 2) DAAAAAAAAAA pentru cartea din TFIOS ^^"
    De vorba cu Emma am inteles ca nu-i asa geniala, dar stii cum e, pana n-o citesti tu sa-ti dai seama...
    xx

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. P.S. Ai inca o leapsa de la mine aici: http://dianamirancea.blogspot.ro/2016/04/leapsa-book-snacks-tag.html ^^" :*
      xx

      Ștergere
    2. Mulțumeeesc! De unde le scoți? >:D<
      Să știi că mi-a fost greu să renunț la vechiul banner, dar acel aspect avea ceva, nu-mi dau seama ce, care mă nemulțumea. Probabil că îmi lipsea rozul. :D
      Eu nu mă dau foarte tare în vânt după John Green, dar îmi plac mesajele din cărțile lui și cred că ele sunt o influență pozitivă pentru tineri.
      Postez în curând și leapșa!

      Ștergere
  3. Foarte fain design-ul blogului si foarte dragute raspunsurile! La cat mai multe lecturi faine! >:D<

    RăspundețiȘtergere
  4. Mersi pentru leapșă! Am și făcut-o :)
    Mie îmi place foarte mult aspectul nou al blogului. Eu am citit Viața pe un peron, mi s-a părut absolut superbă (dar devastatoare) când am citit-o (acum imediat patru ani...) și sper să-ți placă și ție.
    Iar Oceanul de la capătul aleii este absolut incredibilă și nu am destule cuvinte să o recomand!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce rapid! Și eu îți mulțumesc pentru că ai completat. Vai, trebuie să le citesc cât mai repede atunci! ^_^

      Ștergere
  5. Blogul arată mult mai curat acum, îmi place :3 Și eu vreau să citesc... orice de Octavian Paler, am auzit doar de bine despre cărțile lui. Spor la citit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că îți place aspectul. Sper să-l încerci pe Paler, sunt sigură că e grozav. La cât mai multe lecturi frumoase până atunci! ^_^

      Ștergere
  6. Hristos a Înviat!
    Ce frumos arată noul aspect al blog-ului! Are un aer primăvăratic. :-) Mai colorat. Schimbările sunt mereu binevenite, mai ales când te fac să simți că ieși din rutină și te fac să te simți bine.

    Mersi mult pentru leapșă. :* Încerc să revin cât mai repede cu ea. Mi-au plăcut răspunsurile tale. Am cartea "Fluturi sărutându-se". Mi se pare faină de tot, iar aspectul este genial. Carte demnă de expoziție. :-)
    Am tot auzit recent de "Vânătorii de zmeie". Sunt tare curioasă cum sunt cărțile acestui autor. Îmi fac cu ochiul. :D Pupici! >:D<

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevărat a înviat! Mulțumesc și mă bucur că îți place aspectul. ^_^
      Am răsfoit „Fluturi sărutându-se” într-o librărie și într-adevăr e demnă de expoziție! :D

      Ștergere