23 aug. 2015

Piesa lipsă(The Missing Piece) ~ cărticică animată

The Missing Piece de Shel Silverstein


În urmă cu aproape 4 de ani, Shel Silverstein publica o carte ilustrată pentru copii. menită să-i învețe pe aceștia despre importanța individualității și a de fi fericiți cu ceea ce suntem. Desigur, cartea pentru copii este o aparență, adulții fiind probabil cei mai potriviți cititori pentru ea.

Cred că această povestioară poate avea interpretări diverse și că e una din acele cărți pe care o poți vedea de fiecare dată dintr-o lumină complet diferită, în funcție de momentul în care o citești în viață.

Povestea ne prezintă un cerculeț asemănător unei pizza căreia îi lipsește o felie, al cărui unic scop este să-și găsească partea lipsă. Cerculețul întâlnește multe piese-lipsă în călătoria sa, dar toate par să aibă câte un defect. Când în sfârșit acesta își găsește piesa potrivită, își dă seama că el nu e fericit împreună cu piesa lui, chiar dacă aceasta i se potrivește perfect. Astfel el pleacă mai departe, reîncepându-și căutarea, realizând că nu piesa sa lipsă îl face fericit, ci doar căutarea acesteia.

Piesa lipsă pare la prima vedere un partener de viață, însă aceasta ar putea reprezenta orice alt lucru care considerăm că ne lipsește sau suntem învățați că trebuie să-l avem. Atunci când ne setăm un țel, suntem fericiți să muncim pentru atingerea lui, dar ce se întâmplă după aceea?

M-am regăsit în cărticica lui Shell Silverstein, m-a emoționat și am simțit că a fost scrisă special pentru mine. Aș putea vizualiza filmulețul de nenumărate ori fără să mă plictisesc.

Sper să vă placă această scurtă animație și aștept și părerile voastre despre semnificația ei.


Povestea continuă în cărticica a doua, The Missing Piece Meets the Big O, de data aceasta povestită din perspectiva piesei-lipsă.

3 comentarii:

  1. Cât de frumoasă a fost animația! Mi-a plăcut mult de tot. Cred că mesajul filmulețului este acela că toți dintre noi ne căutăm jumătatea, când de fapt noi suntem întregi. Nu trebuie să ne impunem obiectivul de a găsit pe cineva care să ne completeze, trebuie doar să ne bucurăm de viață și de tot ce ne oferă ea.
    Și a doua animație e foarte drăguță. ^^

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că ți-au plăcut! Din păcate încă mai sunt foarte multe fete(sau băieți) care se simt prost fără prieten/ă pentru că rudele sau prietenii îi bat la cap sau pentru că, dacă ai rămas singur la o anumită vârstă, se consideră rușinos. Iar asta le complică fără motiv viețile.

      Ștergere
    2. Chiar a fost fain acest filmuleț. Nici eu nu sunt de acord cu acea "goană" după persoana potrivită. Trebuie să fim deschiși la a ne găsi jumătatea dar să nu ne simțim prost dacă nu am găsit-o până acum. Universul ne-a plănuit cu siguranță ceva palpitant. :-D

      Ștergere