8 mar. 2013

8 martie

8 martie





And graven with diamonds in letters plain,
There is written her fair neck round about,
"Noli me tangere, for Caesar's I am, 
And wild for to hold, though I seem tame."

-Sir Thomas Wyatt (1503-1542)

E ziua voastră, dragele mele, şi e absolut necesar să vă urez la mulţi ani.

Obişnuiam ca în copilărie să sărbătorim exclusiv ziua mamei sau a bunicii, dar iată că, descoperind semnificaţia acestei zile, am ajuns să fim noi însene sărbătorite. Crescând, am realizat totodată că simplul fapt de a fi femeie nu se rezumă doar la aspectul fizic, ci are implicaţii şi pe partea economică sau socială.

Predecesoarele noastre au fost dispreţuite şi ignorate, însă curajul lor dăinuieşte peste veacuri, sacrificiul lor este cel care alimentează fluxul continuu al vieţii. Însăşi condiţia nefericită a femeii este cea care o înzestrează cu virtute.

Astăzi, de 8 martie sărbătorim atât trecutul presărat cu piedici, cât şi viitorul luminos în care sperăm.

Mămici, bunici, soţii, mătuşi, fiice, surori, verişoare, toate sunteţi importante şi alcătuiţi universul cuiva. Înalte, scunde, subţiri, rotunjoare, blonde, roşcate sau brunete, toate sunteţi frumoase prin unicitatea voastră. Nimeni nu vă poate egala! Şi sunt foarte mândră de voi, de înţelegerea pe care o aveţi asupra vieţii, de tot ceea ce ţineţi înăuntru şi înduraţi cu o putere supraomenească.

La mulţi ani tuturor femeilor!



* Image Source: discordiainfinita

8 comentarii:

  1. Ooo, ce dragut! La multi ani si tie Ralucuta! :) Eu inca nu ma simt destul de matura in cat sa ma pot numi femeie :)) desi sunt constienta ca alte fete de varsta mea sunt mamici...ceea ce mi se pare total deplasat, la 18-19 e devreme...indiferent din ce categorie sociala provii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E adevărat, dacă teoretic ai devenit femeie nu înseamnă că trebuie ca imediat să acţionezi ca atare. Cuminte şi frumos e să-ţi cunoşti limitele, să te păzeşti, şi să nu-ţi iei lumea în cap doar pentru că poţi. Dar, fie că ajungi mămică din întâmplare sau silită, mi se pare absolut necesar să păstrezi copilul indiferent de categoria socială din care provii. Se găseşte o rezolvare pentru toate, iar în zilele noastre un copil nu te mai limitează atât de mult ca în trecut.

      Ștergere
  2. Foarte frumos postul! M-a emotionat! La multi ani si tie si familiei tale! :)
    Dragut cantecul!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumos postul tău!! >:D< Mi-a plăcut ceea ce ai scris. Foarte frumoasă strofa plasată la începutul articolului de asemenea! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că ţi-a plăcut strofa! (mie mi-a luat puţin mai mult să o descifrez) La mulţi ani!

      Ștergere
  4. Ti-am dat leapsa, uite aici: http://www.zgomotulgandului.com/2013/03/blogul-blogurilor.html#more

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc pentru leapşă! S-ar putea să mai întârzii cu ea, dar o voi posta, eventual.

      Ștergere