29 nov. 2012

Leapșa celor 7 secrete


Ce mai faceți, dragi cititoare? Vă bucurați de noua minivacanță? Eu una sunt foarte entuziasmată și deja îmi fac planuri despre cum să petrec aceste trei zile într-un mod cât mai productiv. Bănuiesc că e degeaba, pentru că voi sfârși ca de obicei, apucându-mă de teme duminică pe la 9-10 seara. Dar și trei zile de nefăcut nimic sunt foarte pe gustul meu.


Am primit de la Bia o leapșă foarte drăguță. Cei care sunt atinși trebuie să posteze 7 secrete despre ei și apoi să o dea mai departe. Nu îmi voi dezvălui aici secretele întunecate, dar voi enumera câteva lucruri pe care oricum nu le știați despre mine. ^_^

Leapșa celor 7 secrete



1. Cel mai important țel al vieții mele va fi să scriu o carte. Încă nu am habar despre ce va fi sau când va apărea, dar voi scrie obligatoriu o carte. Dacă asta nu e posibil, mi-ar plăcea și să traduc cărți străine. Cert e că vreau să-mi las numele pe ceva.





2. Încă mi se topește inima după desene animate și după cărți pentru copii. Zilele trecute eram cu o colega la Kaufland, ea se uita la reviste, iar mie îmi luase ochii o carte cu Micul Prinț. Îmi zice: Raluca, ai trecut demult peste etapa asta. Adevărul e că n-o să trec niciodată peste etapa asta. :|





3. Sunt o persoană timidă și de multe ori îmi vine greu să mă bag în seamă și să exprim ceea ce simt. Când scriu, în schimb, nu am această problemă. Plâng de asemenea foarte mult, din motive stupide, și uneori pentru oameni pe care nici măcar nu îi cunosc.

4. Sunt obsedată de aproape tot ce ține de Coreea de Sud, Japonia și restul țărilor asiatice din apropiere. ^^ Dar acesta nu e chiar un secret, din moment ce familia și prietenii sunt deja sătui de asiaticii mei.




5. Am o mare problemă cu ordinea. Dacă mă trezesc în timpul nopții și scaunul nu e lipit de birou sau paralel cu marginea biroului, simt o nevoie imperioasă să mă ridic și să îl așez.




6. În marea majoritate a timpului visez cu ochii deschiși și îmi creez în minte atât planuri de viitor, cât și multe scenarii fantasy. Cum spuneam, n-o să trec niciodată peste etapa asta.





7. Sunt o răutate și tind foarte mult să judec cărțile după copertă. Când sunt într-o librărie și văd o copertă frumoasă, mi se pare aproape suficient ca să cumpăr cartea (în special dacă sunt poze cu asiatici !!! ). De asemenea, prefer să îmi cumpăr cărți noi decât să le împrumut de la bibliotecă. Nu că aș avea bani de aruncat pe cărți, dar e o senzație deosebită să știi că tu ești cel care atinge paginile pentru prima dată.


Acestea fiind spuse, leapșa se duce către Bianca Ioana, Bia Bianca și Alexa Ale. Sper că nu ați completat deja fără ca eu să-mi dau seama. Cei interesați o pot de asemenea  prelua pe blog. ^_^

14 comentarii:

  1. Voiam să scriu aici toate numerele care mi se potrivesc şi mie, dar mi se potrivesc toate :)) Am început să scriu şi eu povestioare, dar la maxim 50 de pagini m-am lăsat de ele. Nu-mi place asta la mine. Iar în tabere nimeni nu suportă să stea cu mine în cameră pentru că ştiu cât de obsedată sunt după curăţenie :))
    Succes cu scrisul cărţii :*
    Un weekend plăcut să ai :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur sa vad ca nu sunt singura. :)
      Un weekend frumos si tie, multumesc! >:D<

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Daca te tenteaza si nu ai facut-o inca, o poti prelua oricand. :)

      Ștergere
  3. :)) Ce de Bienci ai pe aici! :)) Noi suntem iubitoare de desene animate si cartulii pentru copii. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu m-am mirat cum de sunteti atat de multe. Se pare ca Biencile au o inclinatie mare spre literatura. :)

      Ștergere
  4. Si acum vad si eu ca ai blog :D *crezand pana acum ca nu, lol* ~~
    Foarte simpatica leapsa!!! Ma regasesc si eu in multe puncte spuse de tine :)). Nu vom putea trece niciodata peste ceea ce ne place si ne leaga de copilarie :D
    Ce bine arata Ultima concubina!!! Trebuie sa o am *coperta geniala, Japonia etc @u@*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca mai gandesc si altii asa. Ce ne-am face daca ar trebui sa ne desprindem complet de copilarie? :D
      Cred ca-ti va placea Ultima concubina, pentru mine a fost prima carte despre civilizatia japoneza pe care am citit-o, asa ca mi-a lasat o impresie buna.

      Ștergere
    2. Si eu cred ca imi va placea :D Oricum, cred ca in 2013 voi apuca sa o citesc ^^ Abia astept! Am mai citit cateva carti Japan related, de la Humanitas, si au fost foarte placute <3

      Ștergere
    3. Bravo ^^. Si eu am citit o parte din ele, nu foarte multe, dar mi-au placut mult si o sa mai iau. Este principalul motiv pentru care indragesc editura Humanitas. :3

      Ștergere
  5. Mulţumesc foarte mult pentru leapşă ,şi că mi-ai dat de ştire că am primit-o :)) :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu iti multumesc ca ai facut-o.
      Ar fi fost culmea sa nu te anunt. :))

      Ștergere
  6. Sunt foarte sigură că vei scrie mai multe cărți . Ești ordonată spre deosebire de mine (doar copiii și vârsta m-au făcut ordonată), eu , dacă m-aș împiedica de un scaun noaptea, îl pun și mai câș doar că îmi fac loc să trec, atâta tot. Asta spune foarte multe, nu-i glumă. Am materiale pentru o carte, scrise cu greu și acum...când am atâtea posibilități și mult mai mult timp - căci copiii au crescut (Ha, ha - au venit nepoții !)..cert este că...este tot un proiect.Asta a fost și un răspuns la leapșa...este un „secret” și mă rușinez foarte, foarte mult de asta.Și...de aceea nici nu-l scriu pe blogul meu pe care, ai văzut, nu prea fac comentarii. O să explic și de ce...cândva..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E ciudat cum toata lumea insista cu ordinea asta, la fel face de exemplu si profesoara de informatica. Atunci cand e nevoie sa ma caracterizeze, ca sa nu recunoasca lipsa mea de cunostinte in domeniu, zice mai degraba ca sunt... "o fata care lucreaza foarte ordonat". Ce-i drept, in informatica e foarte important ca programele sa fie clare si eficiente, dar cred ca in literatura e aproape pe dos. Nu poti crea o opera literara tinand in fata o foaie perfect alba, pe un birou unde toate obiectele stau rigide. E nevoie ca ceva sa nu stea bine acolo, sa-ti atraga atentia, sa-ti faca gandul sa zboare.
      In alta ordine de idei, mi-ar face mare placere sa citesc creatiile dvs. Cand va veti hotari sa publicati materialele, eu voi fi ajuns deja mai departe cu blogul, si va voi face reclama pozitiva. :)

      Ștergere